Na Bazenu održan 2. Kup: Praznik plivanja u Požarevcu (FOTO)

Na bazenu Sportskog centra Požarevac 29. jula nastavljena je lepa tradicija plivačkih takmičenja započeta 2021. godine. U odličnoj organizaciji dva domaća plivačka kluba „Tri Svim“ i „Delfin 012“, uz podršku Vaterpolo kluba, Sportskog saveza grada i Sportskog centra, a pod pokroviteljstvom gradske uprave održan je 2. Kup Požarevca u plivanju.

Na ovom plivačkom mitingu, održanom na visokom nivou pred velikim brojem gledalaca, nastupilo je 162 takmičara iz 23 kluba i 14 gradova Srbije. Za medalje i vredna prizanja nadmetala su se 82 plivača i 80 plivačica. Na programu su bile sve discipline — leđno, prsno, slobodno i delfin, na stazama dugim 50 za mlađe (rođeni 2014. godine i mlađi) i 100 metara za starije uzrasne kategorije (2006. i stariji) kao i štafeta 4×50 slobodno mešovitog sastava. Požarevački klubovi imali su ukupno 23 predstavnika, „Delfin 012“ je imao 12, a „Tri Svim“ 11 takmičara.

Za najuspešnije takmičare, pored medalja i plaketa, obezbeđene su i novčane nagrade. Priznanja najboljim pojedincima, trenerima, klubovima i domaćim takmičarima uručili su Saša Pavlović, gradonačelnik Požarevca, koji je zvanično i otvorio plivački kup, zatim Milan Jović, član gradskog veća zadužen za sport i Zlatan Kostić, predsednik Sportskog saveza grada Požarevca.

Zanimljivo je reći da je bazen Sportskog centra Požarevac zbog organizovanja plivačkog mitinga 29. jula radio skraćeno, od 10 do 16 sati, ali je ulaz za sve kupače bio besplatan.

Izvor: Trag.rs

Foto: Trag.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *