Nikola Rađen u Požarevcu: Prava popularizacija plivanja i vaterpola u gradu

Nikola Rađen, vaterpolista reprezemtativac i osvajač brojnih titula i medalja na Evopskim, svetskim prvenstvima i olimpijskim igrama doveo je u julu svoju Akademija za talente u Požarevac. Više od 200 dece okupio je na Bazenu Sportskog centra Požarevac.

Plan je da ova Akademija postane tradicija u Požarevcu. Škola za plivače i neplivače bila besplatna, a sva deca su imala priliku da rade sa Nikolom, njegovim timom, ali i trenerima iz Požarevca. Svakom mališanu približeni su vodeni sportovi i jednog dana, što da ne, postoji šansa da i iz Požarevca potekne jedan novi šampion. Treninzi su organizovani od 22. do 27. jula, a poslednjeg dana je odigrana revijalna utakmica. Podršku su pružili grad Požarevac, Sportski centar, Sportski savez grada Požarevca i Akademije talenata.

Kao što je i bilo najavljeno u junu bivši reprezentativac je ovog leta nastupio za Vaterpolo klub „Požarevac“. On je sa belom kapicom broj 7 odigrao utakmicu 2. kola Druge lige grupa „Jug“. Ovaj duel je odigran na Bazenu SC Požarevac i pred punim tribinama domaći tim savladao je „Paraćin“ sa 11:7.

Ovo je bila najbolja promocija vaterpola kao sporta do sada. Pune tribine, uglavnom mladih Požarevljana i prava navijačka atmosfera nosile su domaći tim do pobede. Bilo bi lepo da se takva praksa nastavi i da se priča zaokruži otvaranjem zatvorenog bazena.

Izvor: Trag.rs

Foto: Akademija talenata / SC Požarevac / Trag.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *