PARKING – IZMENE ZONA

             JAVNO KOMUNALNO PREDUZEĆE „PARKING SERVIS“ POŽAREVAC

NOVA PARKIRALIŠTA I REORGANIZOVANjE ZONA OD  PONEDELjKA

            Od ponedeljka, 4. decembra, iz Javnog komunalnog preduzeća „Parking servis“ Požarevac, najavljuju izmene parking zona i nova parking mesta.

Kako naglašava direktorka ovog preduzeća Verica Savić, „Parking servis“ je u saradnji sa Gradom Požarevcem pristupio redefinisanju zona i time organizovao parkiranje na drugačiji, korisniji način, na osnovu zahteva i potreba građana.

Tako će ulice koje su do sada bile u žutoj zoni, biti redefinisane u crvenu, odnosno, prvu zonu.

To će korisnicima, prema rečima direktorke Savić, omogućiti veću frekvenciju mirujućeg saobraćaja, s obzirom na to da su ulice obuhvaćene izmenom Rešenja o javnim parkiralištima a koje su do sada pripadale žutoj zoni bile u potpunosti zauzete.

            – Ulice koje su predefinisane iz druge u prvu zonu, u najvećoj meri, koriste stanari velikih stambenih objekata. Ostatak slobodnih parking mesta u centralnoj gradskoj zoni do sada je najčešće bio zauzet sms uplatom usluge višesatne parking karte karte za Zonu 2. Iz tog razloga su ulice koje se nalaze u strogom centru grada bile potpuno zauzete i onemogućene za korišćenje od strane građana kojima je parking neophodan. Ovakvim uređenjem naplate parkiranja obezbeđuje se veća frekvencija stacionarnog saobraćaja na parking mestima, koje upravo omogućava ograničeno zadržavanje parkiranih vozila u Zoni 1 koje je 180min. Uspeli smo da, bez obzira na uslove, obeležimo i adaptiramo ulice i opremimo parking mesta adekvatnom horizontalnom i vertikalnom signalizacijom, tako da će primena ovog novog Rešenja Gradskog veća početi  4. decembra, navodi Savić.

            Posle uređenja Tabačke čaršije i ukidanja velikog broja parking mesta u tom delu grada, krenulo se sa širenjem druge, žute zone, na parking prostor u Ulici Vuka Karadžića, koji se graniči sa pijacom na Pionirskom trgu. To parkiralište je adekvatno uređeno, a omogućuje novih 46 parking mesta.. Takođe, definisana je nova Blok zona (Blok 5), u Ulici Vere Miletić, sa 17 novih parking mesta.

            – Što se tiče parkirališta u Ulici Vuka Karadžića, ono je sada u promo periodu u  pružićemo korisnicima mogućnost da se naviknu na naplatu parkiranja u ovom delu grada. Sa naplatom ćemo početi u drugoj polovini decembra, uz zvanično obaveštenje javnosti.

POKLON RODITELjIMA SA TROJE I VIŠE DECE

            Požarevačko JKP „Parking servis“ je uz saglasnost Nadzornog odbora, od 1. decembra, uveo novu akciju za roditelje sa troje i više dece, koja će trajati punih godinu dana, odnosno, do 1. decembra 2024. godine.

            Reč je o “Roditeljskoj parking kartici” kojom se omogućava 20 sati besplatnog parkiranja za roditelje sa troje i više dece, na zatvorenom parkiralištu u Takovskoj ulici, preko puta hotela „Dunav“.

Ova kartica, nakon iskorišćenih besplatnih sati, može se dopuniti na blagajni „Parking servisa“ i koristiti po uslovima koja važe i za ostale građane.

Sve informacije, zainteresovani mogu dobiti na šalteru blagajne ili na broj telefona 012/520 – 915, radnim danima od 7,30 do 20 časova i subotom od 8 do 14 sati.

Direktorka Savić je istakla da će se osim obavljanja delatnosti od javnog interesa za koje je preduzeće osnovano zalagati za poslovanje prema principima društvene odgovornosti koje podrazumeva postizanje komercijalnog uspeha na način koji će poštovati sve zaposlene, korisnike naših usluga, dobavljače, etičke vrednosti, uvažavanje socijalne zajednice i prirodnog okruženja.

SPREMNI ZA ZIMSKO ODRŽAVANjE PUTEVA

JKP „Parking servis“ osim svoje osnovne delatnosti obavlja i delatnost Upravljača puteva na teritoriji grada Požarevca. “U ime preduzeća ,ovim putem obaveštavam građane da smo potpisali Ugovore o zimskom održavanju grada, određeni su nadzorni organi zimske službe, utvrđena dežustva prema planu zimskog održavanja grada. Takođe pripremljene su predviđene količine soli za naše ulice, tako da kao naručioci ovog posla mi spremno dočekujemo zimsku sezonu, ističe direktorka Verica Savić.

Izvor : Trag
Foto : Trag

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *