Požarevljani putuju na Sportske igre mladih u Split

Na Državnom prvenstvu devete sezone Dunav osiguranje Sportskih igara mladih dodeljene su prve medalje, a poznati su i prvi učesnici velike Međunarodne završnice u Splitu.

Početak Državnog prvenstva lepo je počeo za takmičare iz Požarevca i Velikog Gradišta. Put za Split obezbedili su mladi atletičari Tara Jaćimović i Lazar Popović, koji su plasman na Državno finale izborili na Regionalnom finalu u Petrovcu na Mlavi. Takođe, sa teritorije grada Požarevca, na velikoj Međunarodnoj završnici takmičiće se i uživati na mini-letovanju i dečaci iz Velikog Gradišta, koji su pobedili na turniru u odbojci na pesku.

U nastavku Državnog finala, Požarevac će predstavljati teniser Bogdan Veličković.

Marija Mihajlović, predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih, izjavila je da joj je drago što će deca iz svih krajeva Srbije uživati u Vrnjačkoj Banji, jer su to zaslužili svojim uspehom na prethodnim turnirima. Mihajlovićka je istakla da su deca Srbije i ove godine pokazala da su dobri sportisti, da vole da se druže i da poštuju sve principe Dunav osiguranje Sportskih igara mladih. „Veliko hvala lokalnoj samoupravi opštine Vrnjačka Banja i hotelu „Fontana“ što su sa zadovoljstvom prihvatili da budu domaćini našeg Državnog finala. Na samom kraju devete sezone Igara, ponosna sam na sve što je moj tim uradio, jer smo i ove godine, u nikad većem broju, dobili poverenje dece, roditelja, trenera, nastavnika. Uspeli smo da organizujemo preko 80 događaja u preko 50 mesta širom Srbije i za decu je, naravno, zahvaljujući našem pulu sponzora, sve bilo besplatno“, dodala je predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih.

Međunarodna završnica u Splitu održava se od 15. do 20. avgusta, a na zasluženo mini-letovanje, pored SIMOVACA iz Srbije, stižu i pobednici Državnih finala iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Izvor: Trag.rs / Daša Delibašić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *