Najbolji basket karavan gostovao u SC Požarevac: Pirotu četvrta titula

MTS 3×3 Streetball liga nastavljena je 9. jula turnirom u Požarevcu. Na ovom takmičenju, koji po rečima organizatora okuplja najbolje basketaše Srbije, u subotu je učestvovalo 25 ekipa. Mečevi su igrani na dva terena, zbog kiše u Sportskoj hali, umesto na Stadionu malih sportova pored SC Požarevac.  

Požarevački turnir, koji je bio sedmi u ovogodišnjem ciklusu i najmasovniji po broju ekipa, počeo je u 10 sati, a od 11 do kraja uključile su se kamere prenos na TV Arena sport i utakmice su celog dana prenošene na Areni 2.

Prošlo kolo odigrano je u Vrnjačkoj Banji i pobednik tog turnira bio je Pirot, koji je epitet najuspešnije  u ovogodišnjem basketaškom karavanu potvrdio u Požarevcu osvajanjem četvrte titule. Ulogu favorita su na požarevačkom turniru opravdale i ekipa Wolves, koja je stigla do finala i Soko Banja, koja je ispala u polufinalu od pobednika. Još jednu titulu Pirotu, nakon pobede protiv odličnih Wolves-a (21:16), donela je ekipa u sastavu: Lazar Rašić, Aleksandar Nikolić, Dragan Bjelica i Dušan Filipović.

Pehar i medalje najboljoj ekipi turnira uručio je Saša Pavlović, gradonačelnik Požarevca, dok je drugoplasiranom timu nagrade uručio Predrag Mijatović, predsednik Skupštine grada Požarevca. MVP turnira bio je Lazar Rašić, a njemu je priznanje uručio Milan Jović, član gradskog veća zadužen za sport.

Karavan uličnog basketa je krenuo pre mesec dana turnirom na Kalemegdanu u Beogradu, gde će se održati i završni turnir za 1 mesec. Ovogodišnju MTS 3×3 Streetball ligu čini devet turnira, a finalni će označiti povratak svih učesnika u Beograd. Osim glavnog grada, Požarevca i Vrnjačke Banje, basket se igrao i u Čačku, Kragujevcu i Ćićevcu.

Na basket turnirima ovog atraktivnog karavana učestvuju neke od najboljih evropskih ekipa i obezbeđene su vredne nagrade. Pobednik svakog turnira dobija po 200 hiljada dinara, a nagrada za pobednika finalnog turnira je 500 hiljada dinara.

Sportski centar Požarevac je omogućio odlične uslove za održavanje ovog turnira, koji se održava pod pokroviteljtvom FIBE.

Izvor: Trag.rs

Foto: Trag.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *