Sedmojulski turnir se vratio kući: „Sind“ iz Šapca pobednik

Lepa fudbalska priča koja je počela 27. juna posle 20 odigranih utakmica završila se sinoć. Tradicionalno takmičenje posle nekoliko godina pauze ponovo je uspešno organizovano i utisak je da se popularni „Sedmojulski turnir“ vratio kući.

Više od 160 igrača, raspoređenih u 16 ekipa doprineli su da interesovanje ljubitelja futsala iz dana u dan raste, a sinoć nije bilo slobodnog mesta na tribinama, ali ni pored Stadiona malih sportova požarevačkog Sportskog centra. Odličan ambijent na tribinama ove prijatne julske večeri dodatno je „upotpunila“ atmosfera i zvuci koji su dopirali sa tradicionalnog Ivanjdanskog vašara u Požarevcu.

Pobednik Sedmojulskog turnira „Požarevac 2022“ je odlični „Sind“ iz Šapca, koju su činili bivši i sadašnji reprezentativci Srbije u futsalu. Šabačka ekipa je posle velike borbe u finalu savladala požarevačku ekipu Restoran „Izvor“ sa 2:0 (0:0). Pitanje pobednika rešeno u poslednjih 5 minuta utakmice kada je posle niza promašaja „Sind“ postigao prvi, a ubrzo i drugi pogodak. Treće mesto osvojila je ekipa „Smoljinac“, koja je posle efikasne igre u drugih 25 minuta ubedljivo savladala „Divis nekretnine“ sa 6:1 (1:1). Pobednik Sedmojulskog turnira pored pehara dobio je 600, drugoplasirani tim 300, a ekipa koja je završila na trećem mestu 100 hiljada dinara.

Foto-05- Nagrade za najbolje ekipe

Na kraju turnira uručene su i specijalne nagrade za najuspešnije pojedince. Najbolji strelac je Slobodan Jevtić, koji je za „Smoljinac“ postigao 8 golova, nagradu za najboljeg golmana zasluženo je diobio Stefan Radosavljević, član ekipe Restoran „Izvor“, dok je za najboljeg igrača proglašen Aleksandar Pavlović iz ekipe „Sind“.

Domaćin i organizator popularnog turnira bio je Sportski centar, a suorganizatori su bili Gradski fudbalski savez, Sportski savez grada i Klub malog fudbala „Požarevac“. Pokrovitelj tradicionalnog i zanimljivog takmičenja bio je grad Požarevac.

Izvor: Trag.rs

Foto: Trag.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *