Počelo odbrojavanje do ovogodišnjih LJKI: „Bijelo dugme“ razgalilo Požarevljane (FOTO)

Koncertom legendarne rok grupe „Bujelo Dugme“  počelo je odbrojavanje do 59. Ljubičevskih konjičkih igara. U organizaciji ovog muzičkog spektakla Turističkoj organizaciji grada podršku je pružio Sportski centar.

Nakon šest godina na istom mestu i u sklopu iste manifestaacije nastupio je Goran Bregović, zajedno sa Alenom Islamovićem i Mladenom Vojičićem Tifom. Koncert, kome je u centru grada prisustvovao veliki broj Požarevljana i gostiju grada svih generacija, održan je 25. avgusta.

Bogato muzičko veče započelo je domaći bend Mushup, a zatim je ponovo odličan nastup kao predgrupa imala i „Regina“. Usledila je odlična svirka, puna dobre energije koju su razmenjivali publika i „Bijelo dugme“, jedan od svakako najvećih rok bendova na Balkanu.

Posle  popularnih „Dugmića“ na požarevačkom Trgu oslobođenja tek će uslediti koncertni spektakli, za različite muzičke ukuse, koji će nas uvesti u još jedan praznik konjičkog sporta u gradu pod Čačlicom. Prvi nastup, u sredu, 31. avgusta imaće „Amadeus bend“. Sledeće večeri, prve septembarske, na sceni će se naći Toni Cetinski, možda i najveća muzička zvezda ovogodišnje manifestacije. Nakon svečanog defilea otvaranja 59. LJKI 2. septembra će nastupiti Angelina i Sara Jo, a 3. septembra i velika zvezda narodne muzike Haris Džinović.

Govoreći o cenama koncerata Saša Pavlović, gradonačelnik Požarevca, istakao je da je za nastup „Bijelog dugmeta“ grad finasirao polovinu sredstava iz budžeta, a ostatak su obeznedil sponzori. Ovogodišnje Ljubičevske konjičke igre imaju veliki broj sponzora, a najveći su Koka Kola, Bambi, Poštanska štedionica,  Šangong High speed i Heineken. Ukupna vrednost preostala 4 koncerta je oko 6 miliona dinara i svi su finansirani od sponzostva.

Izvor: Trag.rs

Foto: Trag.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *