Završene 56. Ljubičevske konjičke igre: Andrija Sterđević novi vitez

Neizvesnim finalnim takmičenjem u Ljubičevskom višeboju završene su 56. Ljubičevske konjičke igre.

Nakon takmičenja u pet tradicionalnih disiplina (seča sabljom, gađanje kopljem, kurirsko jahanje, gađanje strelom i gađanje topuzom) do titule viteza na požarevačkom hipodromu prvi put je stigao Andrija Sterđević, dok je trostruki uzastopni pobednik, Marko Milenković ovog puta bio drugi. Obojica višebojaca su imala po 11 poena, ali je Sterđević titulu osvojio prvim vremenom u disiplini kurirsko jahanje. Treće mesto osvojio je Zoran Bejta.

Novi ljubičevski vitez Andrija Sterđević.

U glavnoj kasačkoj trci dana, „Knez Mihalo“, pobedu je odnelo grlo Diablo Boko, koje je u fotofinišu slavilo protiv grla Urus Caf, dok je grlo Quick Viervil stiglo treće. U glavnoj galopskoj trci dana, „Ljubičevo“, prvo mesto je osvojilo grlo Bubi Pata, a zatim su kroz cilj prošli Pure Pearl kao drugo i First Thought kao treće grlo.

Igre su zvanično otvorene 30. avgusta svečanim defileom. U toku prošIe nedelje organizovano je dosta pratećih manifestacija, kao i muzički program, od srede do subote, na binama na Trgu oslobođenja i Stadionu malih sportova Politehničke škole u Požarevcu.

Izvor: Trag

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *