Vesna Dedić, miljenica čitateljki

Popularna književnica i novinarka, Vesna Dedić, predstavila je u Požarevcu svoj roman Ne dam te.

U sredu, 4. novembra, u Maloj sali Centra za kulturu u Požarevcu, predstavljen je roman Ne dam te, popularne književnice i novinarke Vesne Dedić.

Autorka niza bestselera, kojima je zbog istančanog pristupa emotivnom svetu junakinja naklonjenija ženska publika, rekla je na početku promocije da se uželela neposrednog kontakta sa publikom, koji je korona praktično prekinula. Ona je istakla da je imala svih ovih godina od kako se bavi pisanjem isti godišnji ritam i plan rada, da se knjiga pojavi, predstavi na Sajmu, a zatim krene širom zemlje u promovisanje. Pandemija je to prekinula i zato se raduje sada retkim prilikama za susret sa čitaocima.

Knjiga Ne dam te pojavila se u izdanju kuće  ‘’Dedić’’, a u promotivnom materijalu se između ostalog kaže: ‘’Dunja Vuksanović, najpopularnija pevačica na prostorima bivše Jugoslavije, odrasla je u vili na Dorćolu kao kćerka jedinica ugledne beogradske porodice i ubeđena je da je ljubav kada ne zameramo jedno drugom ono što nas razlikuje, a obožavamo ono što nas spaja.’’ Ona se upušta u romansu sa sedam godina mlađim muškarcem koji je odrastao u svetu potpuno drugačijem  od njenog… ‘’U melodrami Ne dam te, koja se dešava u Srbiji od leta 1995. do proleća 2020. godine, čitalac prati Dunju kroz periode poslovnih padova i veličanstvenih uspeha, koji uvek zavise od toga da li je muškarcu kojeg voli dopustila da joj odredi koliko će trenutaka sreće imati…’’

Vesna Dedić je svoju novinarsku karijeru izgradila na TV brendu ‘’Balkanskom ulicom’’, emisiji koja je dugi niz godina emitovana na Javnom servisu, ali je nedavno prešla na TV Nova S. Jedna je od najpopularnijih i najtiražnijih spisateljica u zemlji.

Voditelj promocije romana Ne dam te u Požarevcu bio je Ivan Golušin.

Tekst i foto: Goran Jovanović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *