Veče za pamćenje u Biblioteci u Kostolcu – književno veče Uroša Petrovića i izložba slika Violete Kevro

U Biblioteci u Kostolcu, Ogranku Narodne biblioteke „Ilija M. Petrović“ Požarevac, u četvrtak, 28. oktobra gostovao je Uroš Petrović, naš popularni književnik čija dela pomeraju granice u savremenoj literaturi za decu i mlade, autor preko dvadeset knjiga (150 izdanja, 400.000 primeraka), dobitnik većeg broja najprestižnijih nagrada za književnost za mlade i dugogodišnji predsednik Mensa Srbije.

Književnik je vodio sa Kostolčanima veoma zanimljiv i interaktivan razgovor o svojim knjigama, postavljao zagonetke i dobijao domišljate odgonetke. Takođe je predstavio i svoje edukativne igračke, za koje je nagrađen više puta priznanjem Dobra igračka Prijatelja dece Srbije. Članovi novinarske sekcije Osnovne škole “Jovan Cvijić” Kostolac iskoristili su ovu divnu priliku da sa piscem urade i jedan intervju.

Te iste večeri, otvorena je i izložba slika pod nazivom “Jato” koju je priredila Violeta Kevro, predsednica Likovnog udruženja “Kevro” iz Kostolca. Po završetku književne večeri, članovi kluba Ljubitelja fantastike održali su sastanak u društvu Uroša Petrovića i razgovarali o knjigama i filmovima fantastike. Veoma posećeno, ispunjeno i zanimljivo veče.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *