Uspeh kikboksera „012“ na dva turnira

Takmičari Kluba borilačkih sportova „012“ su od 15 do 17. novembra učestvovali na još jednom prestižnom kikboks turniru „Balkans Best Fighters“, koji je četvrti put održan u Nišu. Članovi KBS „012“ prošle godine su briljirali na ovom turniru, a i ove godine su ostvarili veoma dobre rezultate. Oni su u svoj grad doneli još po dve zlatne, srebrne i bronzane medalje. Požarevljani su doneli i pehar za najbolju mlađu juniorku na turniru, koji je dobila Jovana Pudarević, jedna od najmlađih takmičarki KBS „012“.

Na ovom prestižnom turniru učestvovalo je više od 500 takmičara iz Makedonije, Grčke, Bugarske, Bosne i Hercegovine, Srbije… U ringovnim disciplinama borili su se čanovi KBS „012“  -Aleksa Petković, Marijana Janković i Sara Miljković. U katergoriji (+70 kilograma) nastupila je Sara Miljković, članica juniorske kikboks reprezentacije Srbije i naravno jos jednom osvojila prvo mesto i ostala neporažena u svojoj kategoriji. U kategoriji mladjih juniora ( do 60 kg) borila se Marijana Janković, koja je na gala večeri imala prilku da se sustetne i ukrsti rukavice sa juniorskom prvakinjom sveta iz Bosne i Hercegovine. Izgubila je sudijskom odlukom na poene, ali je dala do znanja da može ravnopravno da se nosi i sa dosta iskusnijim protivnicima. U kategoriji  do 63 kilograma u juniorskoj konkurenciji nastupio je Aleksa Petković, koji se ovog puta osvojio bronzanu medalju. U borbama na tatamiju, u kik lajt disciplini borili su se Ivana  Zdravković, Sofija Ivkov i Jovana Pudarević. U kategoriji seniorki do 65 kilograma borila se Ivana Zdravković.

Ona je hrabro ušla u borbu, sa povređenom nogom, ali nažalost nije mogla da nastavi, što je i presudilo da protivnica iz Makedonije pobedi. Sofija Ivkov i Jovana Pudarević u juniorsoj konkurenciji (do 65 kg) imale su zanimljiv žreb koji ih je spojio u finalu. Sofija Ivkov je do finala došla pobedivši domaću protivnicu čistom sudijskom odlukom 3:0, dok je Jovana Pudarević imala malo teži put do finala. Iako je prijavljena za ktegoriju do 55 kilograma Jovana nije imala protivnice, pa smo prihvatili da se borimo u dve kategorije iznad, što je velika razilka kada je borilacki sport u pitanju. Jovana je u prvoj borbi pobedila Makedonku, dok je u drugoj borbi imala težak zadataka da pobedi takmičarku sa „domaćeg terena“, što je Jovana i uradila neverovatnom borbenošću. Zbog dve dobijene borbe sa dosta težim i starijim protivnicima, Sofija je inicirala i vrlo rado prepustila da Jovana zauzme prvo mesto na tronu. Prvo mesto, zlatnu medalju i pehar za najbolju mlađu juniorku dobila je Jovana Pudarević.

Takmičari KBS „012“ su prošle nedelje nastupali i na Kikboks prvenstvu Beograda u kiklajt disciplini za kadete, juniore i seniore. Sedam požarevačkih takmičara se borilo, a ponovo se mogu istaći uspesi Sofije Ivkov, Marijane Jovanović i Jovane Pudarević, koja je i na ovom turniru osvojila zlatnu medalju.

– Veoma smo ponosni na učinak nasih takmičara na prestižnom kokboks turniru u Nisu kao i na Prvenstvu Beograda. Protivnici naših boraca nisu bili laki, a oni su svi dali svoj maksimum, kako na treningu talo i u borbama i samo reči hvale imamo za njih, rekao je trener KBS „012“, Nikola Marković i dodao: – Ovi mladi borci iz Požarevca ostvaruju zapažene rezultate na takmičenjima u Srbiji i Evropi, tako da uspešno reprezentuju svoj grad Požarevac u jednom od natežih i najmasovnijih borilačkih sportova u Srbiji.

Izvor: „Trag“

Foto: KBS „012“

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *