U Kostolcu završeni prvi „Despini dani“

Završne večeri pozorišnog festivala u čast i trajno sećanje na Nenada Despotovića Despu, „Despini dani“ 9. decembra su dodeljene nagrade.

Nagradu za najboljeg mladog glumca dobio je Časlav Čupić za ulogu Elistera u predstavi „Pozovi me radi preljube“, koju je izveo Kulturno-prosvetni centar Petrovac na Mlavi. Za slikovit prikaz lika nagrađen je Miloš Mijajlović za ulogu Konija u predstavi „Oskar“ Centra za kulturu „Dragan Kecman“ iz Kučeva i ulogu fenjera u predstavi „San letnje noći“ požarevačkog Pozorišta „Milivoje Živanović“.

Najbolje ženske epizodne uloge odigrale su Marija Debeljaković Stefanović (Belinda) i Marija Miladinović (Bruk) u predstavi „Iza kulisa“ Gradskog pozorišta Jagodina. Nagrade za najbolju mušku epizodnu ulogu dobili su Bojan Miloradović koji je igrao Frederika u predstavi „Iza kulisa“ Gradskog pozorišta Jagodina i Miljan Grujić, za ulogu Entonija Rozana u predstavi „Oskar“ Centra za kulturu „Dragan Kecman“.

Nagradu za najbolju glavnu žensku ulogu je dobila Sara Trailović za lik Đavolka u predstavi „San letnje noći“ pozorišta „Milivoje Živanović“ Centra za kulturu Požarevac. Za najbolju glavnu  mušku ulogu nagrađen je Jovan Ivković koji je tumačio lik Filipa u predstavi „Pozovi me radi preljube“ Kulturno-prosvetnog centra Petrovac na Mlavi.

Najbolja predstava festivala je „San letnje noći“ požarevačkog pozorišta „Milivoje Živanović”. Nakon dodele nagrada, u čast nagrađenih domaćini iz kostolačkog pozorišta „Castellum“  odigrali su svoju predstavu „Ljubav“, Mareja Šizgala, u režiji Fuada Tabučića.

Izvor: Trag.rs

Foto: Pozorište „Castellum“

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *