Sportski centar: Prvi „Požarevac Open“ uspešno organizovan

Sportski centar, koji je uz grad Požarevac bio i pokrovitelj, bio je 14. maja uspešan domaćin i organizator prvog  Međunarodnog stonoteniskog turnira „Požarevac Open 2022“.

Požarevac ima dugu stonetenisku istoriju, koju čuvaju klubovi sa teritorije grada koji se takmiče u različitim nivoima takmičenja. Stariji sugrađani još uvek pamte jedan od najznačajnihih sportskih događaja, polufinale Evropske stonoteniske superlige, meč Jugoslavije i Nemačke, koji je održan 18. decembra 1990. godine.

Stonoteniserima na premijernom takmičenju, među kojima su bili najbrojniji igrači iz Srbije, a bilo je i predstavnika Severne Makedonije, obezbeđeni su maksimalno dobri uslovi, tako da su mogli da se fokusiraju isključivo na svoju igru. Turnir „Požarevac Open“ zvanično je otvorio Predrag Mijatović, predsednik Skupštine grada Požarevca. Nakon toga uručena je zlatna plaketa Aleksandru Karakaševiću, predsedniku Stonoteniskog saveza Srbije. Karakašević, čije ime, a posebno prezime, kao što je na otvaranju lepo rečeno, je sinonim za stoni tenis u Srbiji, najavio je podršku Saveza da narednih godina „Požarevac Open“ postane tradicionalni turnir, sa većim brojem učesnika.

Igralo se na deset stolova prvo po grupama, a zatim po kup sistemu. Registrovani i neregistrovani igrači takmičili su se u 5 kategorija, a učestvovalo je ukupno 50-ak stonotenisera. Pored apsolutne kategorije, koja nije bila starosno ograničena, igralo se i u kategorijama za igrače od 40 do 50, zatim od 50 do 60, od 60 do 70 i za igrače starije od 70 godina.

Na 1. turniru „Požarevac Open“ ostvareni su sledeći rezultati:

Seniori – 1. Nikola Marinković, 2. Miloš Milenković, 3-4. Dragan Đorđević i Dimitrije Jelikić; Veterani (40-50 godina) – 1. Goran Petrović, 2. Dragan Đorđević,  3-4. Ivan Krstić i Predrag Resavac;

Veterani (50-60) –  1. Ljubiša Milošević, 2. Srećko Janković, 3-4. Miroslav Simić i Vojkan Mišić;

Vererani (60-70) –  1. Dragan Jović, 2 . File Matevski, 3 – 4. Željko Basarić i Dragan Paunović;

Veterani (70+) –  1. Predrag Ilić, 2 . Dragan Svrzić, 3-4. Dragan Pjevač i Zvonko Đorđević.

Organizatori turnira „Požarevac Open 2022“ bili su stonoteniski klubovi „Požarevac“ i „Proleter“, kao i Sportski centar Požarevac. Podršku ovom međunarodnom takmičenju, pored gradske uprave pružio je i Sportski savez grada Požarevca.

Organizator je za najuspešnije takmičare obezbedio pehare, medalje, diplome za prva 4 mesta i novčane nagrade. Najvrednija nagrada bila je u najjačoj, apsolutnoj kategoriji, gde je 1. mesto donosilo 24, drugo 14, a treće i četvrto mesto po 8 hiljada dinara. U svim ostalim kategorijama pobednik je dobijao 8, a drugoplasirani 4 hiljade dinara.

Izvor: Trag.rs

Foto: Trag.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *