Završeni 15. Majski prijateljski susreti, pobeda druženja i sportskog duha

Na Stadionu malih sportova Sportskog centra Požarevac u subotu, 14. maja, otvoreni su 15. Majski prijateljski susreti, jedinstveni skup na nivou Srbije. Sindikalne radničko-sportske igre svih radnika na teritoriji grada Požarevca organizovane su od 2007. i do 2020. svake godine, a posle jednogodišnje pauze zbog pandemije korona virusa 2021. su održane u Kostolcu.

Odličan domaćin 15. susreta bio je Sportski centar Požarevac, koji je doprineo da sve protekne na visokom profesionalnom nivou. Takmičenje se odvijalo u osam disciplina, a to su: mali fudbal, basket, ribolov, nadvalačenje konopca i streljaštvo, u kojima su se takmičile samo muške ekipe, dok su takmičenje u muškoj i ženskoj konkurenciji organizovana u stonom tenisu i pikadu, a u odbojci su nastupile mešovite ekipe. U većini disciplina takmičenje je održano na prostoru oko požarevačke Sportske hale, odbojka je igrana u sali OŠ „Sveti Sava“, ribolovci su se nadmetali na Dunavcu, a takmičenje u streljaštvu organizovano je u požarevačkoj streljani „Strelac“.

Na 15. Majskim prijateljskim susretima u Kostolcu takmičilo se oko 500 radnika iz 16 preduzeća i ustanova. Na sportskim terenima su se pojavili radnici kostolačkih Privrednih društava PRIM, „Autotransport“, „Kostolacusluge“ i „Georad“, kao i radnici Kopova „Kostolac“. U takmičenju su učestvovali i radnici Policijske uprava Požarevac, Javnog preduzeća PTT Požarevac, Kazneno-popravnog zavoda Zabela, „Vodoprivrede“, Zavoda za javno zdravlje Požarevac i „EPS Distribucije“ Požarevac. Predstavnike su imali prosveta i grad Požarevac, kao i javna komunalna preduzeća „Vodovod i kanalizacija“, „Komunalne službe“ i „Parking servis“. Na početku susreta sve učesnike i goste pozdravio je Miomir Vojinović, predsednik organizacionog odbora. Celodnevne sportske susrete u Kostolcu otvorio je Predrag Mijatović, predsednik Skuštine grada Požarevca. Pehar za sveukupnog pobednika i prelazni pehar kao najbolja ekipa 15. Majskih susreta dobila je kao i prošle godine ekipa Sindikata „Kostolac-usluge“. Vredno je istaći da, iako sportski rezultat nije bio u prvom planu, pobednička ekipa je imala isti broj osvojenih medalja kao i „PRIM“, ali jedno više osvojeno zlatno odličje. Prijatno druženje u večernjim satima i uručivanje nagrada organizovani su u Restoranu „Vila Jelena“.

Rezultati po disciplinama

Mali fudbal: 1. „EPS Distribucija“ Požarevac, 2. Policijska uprava Požarevac, 3. „Kopovi Kostolac“. Pojedinačno – najbolji strelac: Stefan Miladinović (Policijska uprava Požarevac), najbolji golman: Marko Todosijević („Kopovi Kostolac“) i najbolji igrač: Vladimir Simić („EPS Distribucija“ Požarevac)

Basket: 1. „PRIM“, 2. „Kostolac-usluge“  i 3. Gradska uprava Požarevac.

Sportski ribolov: 1. „Kopovi Kostolac“, 2. „Autotransport“ i 3. „PRIM“. Pojedinačno: 1. Igor Mitrovski („Autotransport“), 2. Dragan Stefanović („Kopovi Kostolac“) i 3. Ivica Ugodić („Georad“).

Nadvlačenje konopca: 1. „Kopovi Kostolac“, 2. „Autotransport“ i 3. „PRIM“.

Streljaštvo: 1. „EPS Distribucija“ Požarevac, 2. „Autotransport“ i 3. KPZ „Zabela“. Pojedinačno: 1. Aleksandar Kostić („EPS Distribucija“), 2. Stevan Radojković („Autotransport“), 3. Aleksandar Punoš (KPZ „Zabela“)

Pikado (žene): 1. „Kostolac-usluge“, 2. „Georad“ i 3. „Vodovod i kanalizacija“. Pojedinačno: 1. Tatjana Damjanović („Kostolac-usluge“), 2. Vesna Đokić („EPS Distribucija“) i 3. Violeta Ocokoljić („PRIM“).

Pikado (muškarci): 1. „Kostolac-usluge“, 2. KPZ „Zabela“ i 3. Policijska uprava Požarevac. Pojedinačno: 1. Slobodan Arsenijević (Policijska uprava Požarevac), 2. Predrag Đurović („Kostolac-usluge“) i 3. Bojan Miladinović (Policijska uprava Požarevac).

Stoni tenis (žene): 1. Prosveta, 2. „Autotransport“ i 3. „Vodovod i kanalizacija“.

Stoni tenis (muškarci): 1. „Kostolac-usluge“, 2. KPZ „Zabela“ i 3. „EPS Distribucija“.

Odbojka (mešovito): 1. „PRIM“, 2. KPZ „Zanela“ i 3. Prosveta.

Izvor: Trag.rs

Foto: Trag.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *