Počelo punjenje bazena, prvi kupači sredinom juna

Prvih dana juna ušlo se u završne pripreme pre početka nove letenje sezone na otvorenom bazenu Sportskog centra Požarevac. Nakon farbanja i čišćenja 3. juna počelo je i punjenje bazena, koje će trajati nekoliko dana. Prvi kupači očekuju se već sredinom juna, a ulaz na otvaranju će za sve biti besplatan.

Pomeranjem ograde ka Gradskom stadionu nedavno je proširen prostor oko bazena. U tom proširenom delu postavljena je i nova tepih trava. Na taj način korisnici su dobili veći prostor, ali se neće povećavati broj posetilaca. Podsećamo da je kapacitet požarevačkog bazena do 3 hiljade posetilaca.

Cena ulaznica ostaće ista kao i prethodnih godina. Dnevni karta koštaće 150 dinara, dok deca do 7 godina neće plaćati kartu. U prodaji će biti i višednevne karte na kojima se može uštedeti i do 900 dinara, ako kupite ulaznicu koja važi 30 dana. U toku leta biće i termina za noćno kupanje, ali će to zavisiti od vremenskih prilika.

Kako je najavio Tomica Stojanović, v.d. direktora SC Požarevac, za predstojeću letnju sezonu planirane su i brojne novine na bazenu. U toku leta 2022. biće organizovana besplatna Škola za plivače i neplivače vaterpoliste Nikole Rađena, bioskop na otvorenom, kao i igralište za paint ball.

Takođe se u okviru letnjeg progama, kao i svake godine, planira organizovanje škole plivanja za decu, joga, ali i drugi zanimljivi programi koji će se organizovati u večernjim satima, nakon zatvarnja bazena.

Izvor: Trag.rs

Foto: Trag.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *