Likovni i literarni konkurs povodom Svetskog dana knjige i autorskih prava

Svetski dan knjige i autorskih prava u svetu, kao i kod nas, obeležava se 23. aprila, na dan smrti tri velika svetska pisca – Migela de Servantesa, Viljema Šekspira i Inke Garsilase de la Vege. Biblioteka u Kostolcu, Ogranak Narodne biblioteke „Ilija M. Petrović“ Požarevac tim povodom organizuje:
· Likovni konkurs za slikare Braničevskog okruga

· Literarni konkurs za učenike od 5. do 8. razreda Osnovne škole „Jovan Cvijić“ Kostolac

· Literarni konkurs za učenike od 1. do 4. razreda Tehničke škole sa domom učenika “Nikola Tesla”, Kostolac

Tema za likovni konkurs:

  • Portret jednog pisca

Tema za literarni konkurs:

  • Otvori knjigu, otvori svet

Na likovni konkurs mogu se prijaviti sa svojim radovima sva lica starija od 15 godina iz Braničevskog okruga. Tehnika i forma crtanja je po slobodnom izboru. Radovi koji se podnose na konkurs ne smeju biti manji od A3 formata. Na poleđini rada napisati ime, prezime autora, datum i godinu rođenja, kontakt telefon. Svaki učesnik može sa po jednom slikom da učestvuje na konkursu. Radove dostaviti lično u Biblioteku u Kostolcu ili poslati poštom na adresu: Biblioteka Kostolac (Ogranak Narodne biblioteke „Ilija M. Petrović“ Požarevac), ul. Trg Bratstva i Jedinsta 9, 12208 Kostolac.

Na literarni konkurs mogu se prijaviti sa svojim proznim radovima učenici Osnovne škole „Jovan Cvijić“ Kostolac i učenici Tehničke škole sa domom učenika “Nikola Tesla” Kostolac. Potrebno je da radovi budu otkucani i odštampani (ne duži od 3 stranice, font Times New Roman, veličina 12), sa podacima: ime, prezime autora, datum i godinu rođenja, odeljenje, kontakt telefon. Radove dostaviti lično u Biblioteku u Kostolcu, poslati na mejl: renataminic@gmail.com ili poslati poštom na adresu: Biblioteka Kostolac (Ogranak Narodne biblioteke „Ilija M. Petrović“ Požarevac), ul. Trg Bratstva i Jedinsta 9, 12208 Kostolac.

Rok za predaju likovnih i literarnih radova je 14. april 2023. godine.

Informacije na telefon 012/241-515

Svi pristigli likovni radovi biće izloženi u Biblioteci u Kostolcu.

Uručivanje nagrada održaće se u petak, 21. aprila 2023. godine, u Biblioteci u Kostolcu.

Za prva tri mesta za likovne i literarne radove biće dodeljene vredne nagrade.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *