Sedam decenija Udruženja likovnih stvaralaca ‘’Milena Pavlović Barili’’

U Galeriji ’’Obojena svetlost’’ Centra za kulturu slikari iz Požarevca i okoline obeležavaju svoj vredan jubilej izložbom ‘’Sedamdeseto proleće ULIS-a’’.

Veoma atraktivna izložba pod nazivom ‘’Sedamdeseto proleće ULIS-a’’, sa izuzetno kvalitetnim slikarskim i skulptorskim radovima, otvorena je 15. aprila u Galeriji ‘’Obojena svetlost’’ požarevačkog Centra za kulturu.

U pitanju je veliki i značajan jubilej ovog vitalnog udruženja, koje godinama kroz izložbe, likovne kolonije i humanitarne akcije društveni život i kulturnu scenu grada i šire čine bogatijim. Iako bez sopstvenog prostora za funkcionisanje, članovi ovog udruženja pokazali su veliku ljubav prema umetnosti, uz neosporni talenat, i podarili ljubiteljima slikarstava magiju. U isto se možete uveriti i na aktuelnoj izložbi ako je posetite do 30 aprila.

Na ceremoniji svečanog otvaranja govorio je Milutin Perić, potpredsednik Udruženja ‘’Milena Pavlović Barili’’, izrazivši nadu da će ovdašnji slikari naći u skoroj budućnosti svoj kutak pod krovom novog prostora Galerije koja nosi ime naše a svetski poznate umetnice. Istakao je da se uskoro očekuje izlazak iz štampe monografije o njihovom udruženju. Izložbu je proglasio otvorenom Bojan Gačević, urednik programa u Centru za kulturu, naglasivši da je izložbeni prostor u toj kući uvek otvoren za umetnike iz ULIS-a.

Na izložbi koja je oplemenila i obogatila godinu jubileja svoje radove izložilo je oko trideset umetnika.

Doprinos izložbi dalo je i Kolo srpskih sestara ‘’Bosiljka Bosa Pavlović’’ iz Požarevca, koje u poslednje vreme redovno sarađuje sa ULIS-om. Kolo srpskih sestara izložilo je tradicionalne ručne radove.

Tekst i fotografije: Goran Jovanović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *