Pobedom protiv „Zvezde“ uveličana proslava Dana SC Požarevac (FOTO)

Ljubitelji sporta u Požarevcu imali su priliku da 30. marta uživaju u zanimljivom sportsko –zabavnom programu. Tada je Sportski centar Požarevac proslavio Dan ustanove.

Revijalni program počeo je utakmicama mlađih selekcija fudbalskih klubova i škola iz grada pod Čačalicom. Iako rezultat nije bio u prvom planu viđeni su veoma zanimljivi i rezultatski neizvesni mečevi budućih fudbalskih zvezda požarevačkog, ali i srpskog fudbala. Najpre je „Tron“ savladao „Presing“ sa 2:1, a istim rezultatom su i članice Ženskog fudbalskog kluba „Požarevac“ savladale dečake iz FK „Železničar“.

Najveća borba viđena je u poslednjem „dečijem“ duelu. Dečaci iz Sportsko fudbalsko udruženje „Brajović“ savladali su vršnjake iz FK „Mladi radnik 1926“-rezutatom 1:0.

Nakon najmlađih na fudbalski teren su istrčali oni najiskusniji, veterani beogradske „Crvene zvezde“ i selekcija domaćina „Požarevačke zvezde“. U ovoj utakmici pod svodovima požarevačke Sportske hale mogla je da se vidi sva magija koju ovaj popularni sport nosi sa sobom. Posle velike borbe i nekoliko preokreta domaće „zvezde“ su bile bolje od beogradskih i trijumfovale su sa 4:2 (2:2).

Za ekipu „Crvene zvezde“ nastupili su: Vladimir Dišljenković (golman), Milivoje Vitakić, Sanibal Orahovac, Mirko Bunjevčević, Vladislav Mirković, Nenad Vanić, Aleksandar Kocić i Požarevljanima poznati sugrađanin Marjan Marković. Na klupi najtrofejnijeg srpskog kluba sedeli su: Stanisalav Karasi, Vladan Radača i Branimir Kostar. Selektor veterenaske selekcije Požarevca, Nebojša Stojićević, na megdan „Zvezdi“ izveo je sledeći sastav: Bojan Mišić, Bojan Karanović, Živorad Đorđević, Zoran Miletić, Zoran Ristić, Davor Vojinović, Goran Stokić, Saša Ranković, Milan Lazić, Miloš Đorđević, Aleksandar Pajić, Zoran Ranđelović i Saša Živković.Lep uspeh je pobediti bilo kojuselekciju najvećeg srpskog kluba, a tom pobedom uveličana je i proslava požarevačkog Sportskog centra.

U poluvremenu utakmice održana je zanimljiva i atraktivna prezentacija zumba fitness kluba „Zumbalice 012“, koji je nedavno počeo da radi u Sportskom centru Požarevac. Zumba je program kardio treninga, koji je nastao iz aerobika, a osmišljena je u Kolumbiji krajem poršlog veka.

Ulaz za kompletan program proslave Dana požarevačkog hrama sporta i zabave bio je besplatan. Verujemo da je brojna publika, u kojoj je bilo najviše mladih, uživala u ovom prazniku sporta.

Izvor: Trag.rs

Foto: Trag.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *