Održana radionica „Dizajner video igara“

U četvrtak 11. maja, u Biblioteci u Kostolcu, Ogranku Narodne biblioteke „Ilija M. Petrović“ Požarevac, održana je radionica „Dizajner video igara“.

Industrija video igara je jedna od najprofitabilnijih u svetu i njeni proizvodi privlače publiku svih uzrasta, a da je ovo odličan odabir teme za radionicu, govorila je prepuna biblioteka učenika Osnovne škole „Jovan Cvijić“ Kostolac i Tehničke škole sa domom učenika „Nikola Tesla“ Kostolac, koji su, u pratnji svojih nastavnika (Saša Cvetković, profesor informatike, Gabrijela Milenković, profesorka programiranja, Mirjana Dendić, stručni saradnik) bili polaznici ove zanimljive i edukativne radionice. Učenici su imali priliku da saznaju kako nastaje video igra i šta je sve potrebno da se postane dizajner video igara, a nakon teorijskog dela, mogli su i da aktivno učestvuju u radionici, rešavaju zadatke, prezentuju svoje ideje i osmišljaju video igre, kao i da postavljaju pitanja.

Predavač je bio, Ivan Branković, pisac, scenarista, i dizajner video igara, koji se nakon završene srednje Tehničke škole u rodnom Valjevu, Filološkog fakulteta u Beogradu i master studija dramaturgije na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, obreo se u svetu dizajniranja video igara.

Moderator je bila Renata Minić, diplomirani bibliotekar savetnik.

Veoma uspešna i posećena radionica.

Foto: Narodna biblioteka u Kostolacu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *