Prvi kostolački polumaraton

Atletska Srbija 30. septembra dobija još jednu dugoprugašku trkačku manifestaciju. Ove godine će se prvi put organizovati Kostolački polumaraton „Viminacijum“. Trka startuje iz Kostolca, a nakon 21 pretrčanog kilometra cilj je u popularnom Arheološkom parku „Viminacijum“.

Start polumaratona planiran je za 10 sati i 30 minuta u Kostolcu, gradu rudarstva i energetike, ali i ribolova, zahvaljujući Dunavu, koji ga deli od Banata. Ovaj grad je iznedrio i brojne kvalitetne sportiste, naročito u gimnastici i rukometu, a i kulturni sadržaji su na visokom nivou. Arheološki park „Viminacijum“, u kome se trka završiti, udaljen je tri kilometra od Kostolca i leži na ostacima istoimenog glavnog grada rimske provincije Gornje Mezije.

Kostolački polumaraton će biti upotpunjen i sa dve prateće manifestacije. Prva je „Trka slatkiša“, koja startuje u 10 sati i u kojoj će se mališani iz vrtića nadmetati na stazi dugoj 100 metara. Druga je „Trka zadovoljstva“, u kojoj se na stazi dugoj pet kilometara mogu takmičiti svi ljubitelji trčanja. Ova trka počinje u 10 sati i 45 minuta.

Prijava i uplata za trke „Slatkiša“ i „Zadovoljstva“ neće biti, već je dovoljno da se učesnici pojave na startu. Svi zainteresovani za učešće na polumaratonu mogu se registrovati i uplatiti startinu u iznosu od 800 dinara na osnovu uputstva, koje se nalazi na linku: http://runtrace.net/kostolac/reg.

Krajnji rok za prijavljivanje je 15. septembar do 15 sati, a takmičari koji dolaze iz drugih gradova mogu se prijaviti i na dan trke, ali u startnom paketu neće imati majcu. Prijemni centar nalaziće se u Arheološkom parku „Viminacijum“. Dodatne informacije možete dobiti na društvenim mrežama, na Facebook stranici Kostolački polumaraton, Facebook grupi Maraton tim Požarevac, na e-mail: kostolacpolumaraton@gmail.com, ili pozivanjem kontakt telefona: 066/921-74-33 i 065/88-00-174.

Organizatori ove zanimljive i atraktivne sportske manifestacije su Gradska opština Kostolac, Kulturno – sportski centar „Kostolac“ i Sportsko udruženje „Maraton tim Požarevac“.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *