Klub borilačkih sportova „012“: Sara Miljković na Evropskom prvenstvu

Članovi juniorske reprezentacije Srbije 20. avgusta završili su sa pripremama za predstojeće Evropsko prvenstvo, koje će se održati 23. avgusta u Mađarskoj. Posle napornih i odlično organizovanih treninga selektora, kao i trenera reprezentacije, takmičari imaju zasluženi odmor od tri dana za oporavak, a onda kreću u pohod na osvajanje Evrope. Prvenstvo traje sedam dana, što je dovoljno vremena da se svi dokažu i pokažu svoje znanje i umeće.

Vredno je istaći da se Sara Miljković, članica požarevačkog Kluba borilačkih sportova „012“ izborila za svoje mesto među najelitnijim, najboljim srpskim boracima i tako postala član juniorske reprentacije Srbije. Sara će imati priliku da se bori za zlatnu medalju, ovog puta protiv Ruske predstavnce u disciplini K1.

Sara Miljković Caja je do sada osvojila više jakih turnira u regionu, od turnira „Balkan Best Fighter“, preko Evropskog kupa „Sarajevo Open“, zatim „Serbian open“ na kome učestvuju najbolji borci Evrope, preko državnih turnira sa kojih se vraćala sa zlatnim medaljama i peharima za klub i grad, pa sve do Svetskog kupa održanog ove godine.

Juniorska reprezentacija Srbije sa selеktorom i trenerima

Trenutni skor od 12 pobeda i bez poraza govori o kvalitetu borca kakav je mlada Požarevljanka. Trener Nikola Marković rekao je da za punu deceniju koliko se bavi profesionalno ovim sportom, još nije naišao na sportistkinju sa ovakvim potencijalom, sa željom i voljom za radom i napredovanjem u ovom više muškom sportu:

– Sara je na svakom treningu davala 120 procenata svojih mogućnosti i stvarno je za pohvalu kako je upornošću, radom, redom i disciplinom dovela sebe do samog vrha kik boksa kada je u pitanju ženska konkurencija, kaže trener Marković i dodaje da ovim tempom, ako sve bude kako treba, Saru možemo da očekujemo na Olimpijskim igrama 2024. u Parizu.

– Ovo je još jedan mali korak za nas, ali veliki za Saru. Sa ponosom mogu reći da je Sara jedna od retkih iz grada Požarevca koja je došla do ovakvog uspeha, ma koji sport da je u pitanju. Idemo po još jednu medalju i iskustvo. Svaka čast svim članovima repprezentacije na junački odrađenim priprema, kao i trenerima koji su im sve to omogućili i pripremili. Ostaje još samo da radite ono što najbolje radite, a to je osvajanje zlatnih odličja za Srbiju i predstavljanje naše zemlje na najbolji mogući način. Ostaje samo da Sari poželimo sreću i sve najbolje na Evropskom prvenstvu, poručio je Nikola Marković, trener KBS „012“.

Izvor: Trag

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *