Vučić u Požarevcu

Вучић у Пожаревцу: Србија никада неће дозволити фашизам на својој територији

Вучић у Пожаревцу

 

Ви одлучујете у ком правцу иде Србија, поручио је данас грађанима председник Александар Вучић.

„Народ је носилац суверенитета, ви одлучујете какву ћемо политику да водимо“, рекао је Вучић у обраћању у Пожаревцу испред више од десет хиљада људи који су га сачекали у том граду, у оквиру кампање Будућност Србије.

Србија, каже, сама доноси своје одлуке, не одлучује се ни у једној амбасади, због чега је поносан.

„Србија је јача од свих који желе да је сруше, да јој сломе кичму, јача од спољних притисака, од оних који мисле да не може да води независну, суверену политику“, поручио је онима „споља“, а политичким противницима у Србији понавља да пристојност није израз слабости.

„Кад год мислите да се неко од нас уплашио, да смо слаби зато што смо пристојни знајте да се нисмо уплашили већ да хоћемо да сачувамо стабилност и да покажемо поштовање према другима“, каже Вучић.

Вучић каже, коментаришући потезе дела опозиције, и наводећи да су успели да нападну и жене у скупштини Београда, да су то људи који на улици желе да дођу на власт и да је њихов углед сада најнижи.

Наводи податак да су, када су кренули у протесте имали између 16 и 17 одсто подршке, а данас, каже, „постојано, стабилно и значајно“ испод 10 одсто.

„Ето, шта су себи успели да ураде вешалима, тестерама, нападима.Наш одговор је – поштујемо грађане који другачије мисле , хоћемо да их чујемо, да са њима разговарамо увек, али са лоповома и фашистима нећу и не постоји сила – пошто видим да прете сваки дан, па су се изненадили да седим у својој канцеларији и играм шах – и нећу да се склањам било коме, немам право на то, јер изабрао ме је народ, и нећу да се склањам фашистичким лидерима и лоповома. Шта може да ми се деси?“, упитао је Вучић.

Вучић у Пожаревцу
Вучић у Пожаревцу

Можда нешто и може, додао је Вучић и поручио:

„Али, да ли је то вредно поноса и достојанства Србије, а мени је то изнад свега и не дам да то погазе и никад их се нећу уплашити. Србија је јача од свих оних који желе да је сруше, да јој сломе кичму, од спољних притисака, од оних који мисле да не може да води независну, суверену политку.“

Ипак, каже, спреман је да чује све који другачије мисле, али им неће дозволити насиље.

На прве његове речи, иначе, преко целе једне зграде на централном градском тргу развијена је огромна застава Србије.

Вучић је застао и узвратио да је то дивна застава, као и да га никада у Пожаревцу није сачекао толико велики број људи и да одговорно тврди да ту има више народа него у свим градовима Србије, где се опозиција окупљала заједно, рачунајући и Београд.

„Само у Крепољину и Жабарима је било дупло више људи који су ме сачекали него што је било ових који су против нас у Новом Саду и Нишу“, рекао је Вучић.

Све то, истакао је, говори не да би се хвалио, нити да би правио поделе, већ само да би показао како је могуће да агресивна мањина може својим насилним методама да угрози развојни пут једне земље, осим чега ништа друго и не ради.

Вучић је захвалио женама које су имале храбрости да избаце разбојнике из Скупштине града Београда и да им покажу да фашизам неће никада проћи.

Вучић у Пожаревцу
Вучић у Пожаревцу

Напоменуо је да никада у свету није било да је неко некоме бранио да изађе са радног места или места где живи, осим код фашиста у Мађарској и у нацистичкој Немачкој.

Никада то ни у Србији није било, истакао је председник и поручио да Србија никада неће дозволити фашизам на својој територији.

„Умели смо да се изборимо и са много горим пошастима које прете Србији“, истакао је Вучић и додао да морамо и сада да се изборимо на миран и демократски начин и тако што ћемо показати трпељивост.

Поручио је да ћемо се против фашизма изборити радом и тако победити вешала, тестере и разбијена стакла.

Грађанима Пожаревца је захвалио на подршци, поверењу и приметио да је просто невероватно колико се људи окупило.

„Нисам веровао када су ми показали слику да се оволико људи окупило, знам да из Београда никог нисмо доводили, да нема толико људи на истоку Србије… Али, оволико људи је буквално невероватно“, рекао је Вучић.

Рекао им је да ће видети велике и значајне промене у Браничевском округу и то не због избора, већ зато што су то заслужили, зарадили, због свог већег ангажовања, делања и рада.

„Пожаревац до краја године чека значајна инвестиција, да можете да радите више за будућност своје деце. Србија је увек била и данас је непокорена земља, земља храброг, радног, марљивог и доброг народа. Сачуваћемо мир и стабилност и слушаћемо жене много више него до јуче, јер су нам храброшћу и одговорношћу показале како се бори за Србију“, истакао је Вучић.

Упозорио је, међутим, да све што се предузима – фабрике, путеви, инвестиција, да ће све то бити џабе без деце и апеловао на грађане да имају свест о томе.

Најавио је да ће бити размотрене додатне мере за решавање тог проблема, мада је приметио да није проблем само у новцу, јер у најбогатијим општинама Београда има најмање деце, а тамо где смо најсиромашнији највише.

„Србија не вреди без деце. Имамо своје животе, али морамо да размишљамо како ће Србија изгледати за 50 година, треба да сачувамо нашу нацију, пуста нам је Србија, празне територије“, каже Вучић.

Додаје да ће влада свој посао да обави – обновиће економију, изградиће боље путеве доводиће фабрике.

 

Вучић у Пожаревцу
Вучић у Пожаревцу

„Али, молим вас размислите о будућности Србије. Иако ће неки стручњаци рећи да овим речима неког вређам – не вређам никог, само кажем да сам забринут за будућност нације и народа“, поручио је Вучић.

„Без свести о томе да морамо нешто да променимо нећемо моћи да извучемо земљу“, упозорава Вучић.

Председник је приметио да није много тога урађено у претходном периоду за Браничевски округ, за шта, каже, он сноси кривицу, те да није задовољан оним што је урађено за Пожаревац.

Навео је да су се надлежни бавили местима у којима је била највећа стопа незапослености, па су довођени инвеститори у Крушевац, Ниш, Краљево, Лозницу, градове у којима су фабрике биле уништене.

„Али, нисмо довели великог инвеститора у Браничевски округ. Зато су следећи Браничевски, Западнобачки и Севернобанатски округ“, најавио је председник.

У том смислу, најавио је да ће један велики инвеститор доћи у Пожаревац.

„То је будућност и Пожаревца. А, мање инвеститоре да доведемо у Петровац, Жагубицу, да развијамо туризам у Голупцу, Великом Градишту, да буду бољи путеви“, рекао је Вучић.

Вучић је најавио да ће до краја године бити говот пројекат за брзу саобраћајницу од скретања за Пожаревац са аутопута, до Великог Градишта, Голупца, Доњег Милановца, а следеће године ће кренути радови на изградњи.
Извор: http://www.sns.org.rs/novosti/vesti/vucic-srbija-nikada-nece-dozvoliti-fasizam-na-svojoj-teritoriji

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *