Starovao „Sportić“, veliko interesovanje za besplatnu školicu sporta (FOTO)

Besplatna školica sporta, pod nazivom „Sportić“, kao i što je to bilo najavljeno u Sportskom centru Požarevac počela je sa radom 15. oktobra.

Ovaj novi sportski projekat namenjen je deci, a odvijaće se kroz saradnju Sportskog centra i Predškolske ustanove „Ljubica Vrebalov“, uz podršku grada Požarevca. Jedan od od prioriteta ovog projekta je razvoj predškolskog i školskog sporta, a cilj je da se što veći broj dece uključi u projekat, kako bi se kroz razne fizičke aktivnosti osposobila da budu funkcionalna za život. Do polovine oktobra prijavilo se 150 deteta, uzrasta od 4 do 9 godina i u ovom trenutku je to maksimalan broj zbog prostora za treninge.

Mališane će trenirati šest profesora fizičkog vaspitanja pri Sportskom centru, koji su licencirani za rad sa decom-Dušan Blagojević, Marija Stojanović, Irena Vajner Andrejić, Milan Vujčić, Miloš Jović i Miloš Milošević. Školica će trajati do sredine juna, a deca će vežbati podeljena u uzrasne grupe. Prvu grupu „A“ činiće najmlađi, deca koja imaju 4 i 5 godina. Trenutno su najbrnojnije grupe B1, B2 i B3 sa decom uzrasta od 6 i 7 godina, a predviđena je u grupa C sastavljena od osmogodišnjaka i devetogodišnjaka. Školica sporta će se baviti razvojem motoričkih sposobnosti i veština kod dece, a cilj je da na jedan zabavan način zavole fizičku aktivnost i da počnu da se bave različitim vrstama kretnji.

Radnim danima školica „Sportić“ će raditi od 17 do 20 sati, kao i subotom u eventualnim dodatnim terminima od 10 do 12 sati. Svaka grupa će raditi od 2 do 3 puta nedeljno, treninzi će u zavisnosti od uzrasta trajati od 45 do 60 minuta i organizovaće najčešće u maloj Sali i u aneksu, a po potrebi i u velikoj sali požarevačkog Sportskog centra.  Kada vremenski uslovi dozvole organizovaće se i treninzi na Stadionu malih sportova, novom ateletskom stadionu ili u Trenažnom centru „Velibor Vasović“.

Obaveza roditelja je da budu prisutni na početku i na kraju treninga, po 5 minuta pre početka i kraja, kao i da obezbede adekvatnu opremu za decu – čiste i uredne patike, šorts i majicu ili trenerku. U sklopu školice biće organizovani i poludnevni i jednodnevni izleti u okolini, kao i zimski i letnji kampovi, ali će o svim tim aktivnostima, koje će se plaćati, roditelji biti blagovremeno obaveštavani. Bitno je istaći da će polaznici školice, u saradnji i uz podršku Vaterpolo kluba „Požarevac“, imati mogućnost i da povremeno koriste zatvoreni bazen u Pančevu.

Treninzi će biti zatvoreni za javnost, a pozitivna energija svakako neće nedostajati, čemu smo svedočili i na prvom okupljanju kome su prisustvovala skoro sva do sada prijavljena deca. Kako smo saznali od mlade ekipe trenera, plan je da se povremeno organizuju i javni časovi, na kojima će se predstavljati šta je u određenim periodima urađeno i kako su deca napredovala. Po rečima ovih mladih stručnjaka ideja je da se deca pored treniranja u školici uključe i u rad nekog od brojnih sportskih klubova koji postoje na teritoriji Požarevca.  U svakom slučaju mališani će se družiti sa vršnjacima i uživati u zabavnim fizičkim aktivnostima.

Izvor: Trag.rs

Foto: Trag.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *