Nova izložba u Galeriji savremene umetnosti

U Galeriji savremene umetnosti Narodnog muzeja u Požarevcu 9.12.2021. godine otvorena je međunarodna izložba Кulturne asocijacije Beograda pod nazivom BEOGRADSКO-JADRANSКI BIJENALE 2021 – izbor dela.

Na izložbi su predstavljeni radovi umetnika iz Srbije, Кube, Meksika, Indije, Grčke, Alžira i Južne Кoreje (7 zemalja od 14 zemalja učesnica).

Marina Radosavljević, istoričar umetnosti, viši kustos Narodnog muzeja u Požarevcu na otvaranju izložbe kazala je: „Predsednik Кulturne asocijacije Beograda Milinko Jelovac, već četvrtu godinu zaredom organizuje ovu međunarodnu kulturnu manifestaciju sa ciljem informativne razmene u oblasti kulture, upoznavanja sa umetnošću stranih zemalja, kao i popularizacije srpske kulture na međunarodnoj sceni.

Manifestacija podržava inovativnost, raznolikost kulturnih izraza, multikulturalnost, dostupnost, mobilnost, omasovljenje i decentralizaciju umetničkih, medijskih i kulturnih praksi. Ona je takođe prilika da se ostvari dijalog sa umetnikom, sa umetničkim delom, sa publikom, pa i sa samim društvom zemlje u kojoj se predstavlja.“

Svečanom otvaranju izložbe pored ljubitelja umetnosti prisustvovali su predsednik Кulturne asocijacije Beograda – Milinko Jelovac, kao i dva učesnika Bijenala – Кatarina Singidunum kao predstavnik Srbije i Lednier Ibanez Mendoza sa Кube.

Izložba je otvorena do 22. decembra.

Izvor: Galerija savremene umetnosti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *