Intervju: Void

Mladi muzičar iz Požarevca sve više skreće pažnju svojim vokalnim dometima, zanimljivim i vrlo emotivnim autorskim pesmama i spotovima, kao i koncertnim aktivnostima u Beogradu, nakon dva koncerta koje je imao 2018. i 2019. u našem gradu.

Ko se krije iza umetničkog imena Void?

Pozdrav svim čitaocima portala ’’Trag’’. Moje ime je Mladen Jovanović. Iz Požarevca sam i u maju ću napuniti 21 godinu. Oduvek sam se bavio stvarima koje imaju veze sa umetnošću. Od malena sam glumio u Pozorištu Centra za kulturu Požarevac, odlazio sa tatom na pozorišne i filmske festivale. Oprobao sam se i  u emisiji „Ja imam talenat“ u sezoni 2016/17 sa beatbox-om. Tokom osnovne i srednje škole učestvovao sam u raznim školskim manifestacijama u kojima sam pevao i svirao gitaru.

Kada ste odlučili da se bavite muzikom?

Od malena sam znao da imam talenat za muziku, a 2017. sam upoznao par ljudi koji su me preusmerili i potstakli da krenem profesionalno da se bavim muzikom.

Kako biste opisali žanr u kome stvarate?

Nikad nisam ograničavao svoju muziku na jedan žanr, uglavnom se dodaju finese iz različitih  žanrova. Uglavnom je to Pop, RNB, Trap. Šta god u tom trenutku osetim da najbolje ide uz pesmu.

Na koji projekat ste do sada najponosniji?

Definitivno na pesmu ,,Duh“, projekat koji je najduže bio u procesu stvaranja i za koji se svaki detalj dugo obrađivao i smišljao.  Pesmu prati mini film, koji je po meni podigao moju muziku na viši nivo. To je drugi spot koji sam snimio posle spota za pesmu ,,Proklet“. Mini film za pesmu ,,Duh“ smatram svojim trenutno najvećim adutom jer je nešto novo na našim prostorima. Prepun je emocija i sa sobom nosi veoma autentičnu priču. Preporučio bih svima da ga pogledaju i priču dožive na svoj način.

Šta za Vas predstavlja muzika?

Muzika za mene predstavlja reči i situacije koje nikada ne mogu biti izgovorene već moraju biti otpevane.  Na primer, ako imate simpatiju ili osobu koju ste na neki način povredili, a ne možete da pričate o tome i da kažete šta mislite. Muzika je u tom slučaju najbolje rešenje da se kroz tekst i melodiju pokaže prava emocija i sve ono što je duboko skriveno u vama.  Međutim, sa druge strane, muzika je lek, muzika je bekstvo od realnosti, ona vas vodi u neki drugi svet u kome možete biti ono sto jeste. Pre svega, muzika mora de se oseća. Ukoliko nije tako ne dobijate potpuni doživljaj iste.

Šta biste voleli da postignete Vašom muzikom?

Svojom muzikom bih voleo da postignem da svi moji slušaoci, koji prolaze kroz slične životne situacije kao i ja, osete da nisu sami i da u njoj pronađu komfor. Moja muzika nije komercijalna i klubska, već kad ostanete sami sa sobom prepustite se emociji i pažljivo slušate svaku reč koja je otpevana, jer može da pomogne svakome ko prolazi kroz teške trenutke u svom životu. Moja muzika je u 80% slučajeva tužna da ne kažem depresivna, ali kroz veliku energiju bitova i mojih vokalnih sposobnosti može da dovede do osećaja samopouzdanja, moći nad situacijom i izlaz iz nje.

Sa kim trenutno radite muziku?

Trenutno muziku radim sa mojim pre svega najboljim drugom, ujedno producentom i muzičarem Nikolom Denčićem, poznatijim kao Itsturnupsoundz. Sa njim radim već godinu i po dana, koliko se i poznajemo. Od momenta kad smo se upoznali, shvatili smo da imamo slične poglede na muziku. Na našem prvom susretu otišli smo u studio i u roku od sat vremena napravili našu prvu kolaboraciju. Shvatili smo da dobro funkcionišemo zajedno i da se naša kreativnost poklapa. Ubrzo nakon toga sam se i ja preselio u Beograd i krenuli smo često da radimo.

Mesec dana pre našeg upoznavanja on osniva svoju izdavačku kuću ,,Younique Rec“,  za koju sam krenuo da izbacujem pesme. Došao je april 2020. kada smo izbacili našu prvu zajedničku pesmu ,,Usne“, koja sada broji 250.000 pregleda na Youtube.

Koliko ste do sada objavili pesama?

Za sada ih ima 10, jedna od njih je kolaboracija sa mojim prijateljem i artistom Borisom Vukušićem, poznatijem kao Boris Vuku, a pesma se zove ,,Uporan“.

Sa kojim muzičarem sa domaće scene biste voleli da sarađujete i koji je po Vašem ukusu najbolji?

Trenutno moj omiljeni muzičar sa naše scene je Z++. On je dosegao zvuk i kvalitet koji ja želim da dostignem u buducnosti. Z++  je  jedan od prvih sa moje liste sa kojim bih voleo da sarađujem. Pored njega tu su još i Goca Rip, Yung Bude, Albino, Ivan Jegdić, Mlad1 Kr1s, Džordži i još mnogi drugi…

I za kraj razgovora, kako biste nam predstavili vašu izdavačku kuću?

Naša izdavačka kuća je ona koja ne forsira generičnu muziku već se fokusira na svakog izvođača individualno i na njegov stil. Od skoro imamo nove artiste kao što su T!xy sa pesmom i spotom ,,Miris leti“, dva talentovana dečka iz Banja Luke – Kris i Dekiro. Pretalentovani Emet koji je skoro izbacio Ep od 5 pesama.  Artist pod nazivom L  nam 27.01. predstavlja svoju prvu traku pod nazivom ,,Sizif“. Voleo bih da ispratite ovog talentovanog dečka. I naravno moram da spomenem Reign-a, koji je odgovoran za zvuk svake pesme koja izlazi iz naše izdavačke kuće.

IZVOR: Trag

FOTO: Privatna arhiva

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *