Dušan Janković prvi put vitez LJKI

Finalom Ljubičevskog višeboja i zvanično su završene 59. Ljubičevske konjičke igre.

Posle pet disciplina- gađanje topuzom, gađanje strelom, kurirsko jahanje, gađanje kopljem i seča sabljom, najbolji je prvi put do sada bio Dušan Janković na grlu „Temujin“ sa 12 osvojenih poena i jednom sekudnom prednosti u odnosu na Marka Milenkovića, prošlogodišnjeg viteza, koji je prvi put nastupao sa grlom „Mega Boom“.

Neizvesno je bilo do kraja takmičenja jer su isti broj poena imali Dušan Janković i šestrostruki vitez, Marko Milenković-po 12. Titula je prema propozicijama takmičenja pripala Jankoviću, koji inače radi kao policajac u konjičkoj četi, jer je ostvario bolje vreme u kurirskom jahanju (24 sekunde i 70 stotinki) u odnosu na Milenkovića (25 sekundi i 64 stotinki). Takmičenje u višeboju na trećem mestu završio je Nenad Anđelić, koji je na grlu „Indija Jade“ osvojio je 11 poena. Zanimljivo je da je Anđelić bio najuspešniji višebojac u polufinalu održanom u subotu.

U finalu su se još takmičili Slađan Mladenović (9 poena), Boban Janićijević (8 poena), Mirko Кaradžić i Milan Jovanović (po 7 poena), a osmo mesto je zauzeo Vojin Mirković (5 poena).

Počasni vitez Ljubičeva dr Milovan Bojić

Laskavu titulu direktor Instituta „Dedinje“ zaslužio je svojim dugogodišnjim radom i rezultatima koje je postigao. Počasni vitez je proglašen na požarevačkom hipodromu, a dr Milovanu Bojiću sablju, plašt i plaketu uručio je gradonačelnik Požarevca, Saša Pavlović.

Počasni vitez je tom prilikom istakao da mu je grad Požarevac danas učinio počast uručenjem priznanja pred velikim brojem ljudi na manifestaciji koja je svojevrsna institucija. On je dodao da prihvata priznanje kao deo ne samo sopstvenog rada nego i tima lekara, medicinskih sestara i tehničara na Institutu za kardiovaskularne bolesti „Dedinje“.

Izvor: Trag.rs

Foto: Trag.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *