„Bezbroj“ prilika za uživanje u umetnosti

Prva samostalna izložba slika Marka Veljkovića, jednog od mlađih članova Udruženja likovnih umetnika Petrovac na Mlavi, svečano je otvorena 22. juna u galeriji „Krug“.

U lepo ispunjenom prostoru petrovačke galerije, ali i prostoru ispred ulaza u galeriju, gde je izložba i otvorena, okupio se veliki broj ljubitelja umetnosti.

Početak svečanog otvaranja obeležili su zvuci gitara akustičarskog dua M&M (Marko i Mata), koji su za sve okupljene izveli jednu pesmu, a zatim je reč uzeo sekretar ULUP-a, diplomirani slikar Dragan Milosavljević, koji je sve prisutne pozdravio. Istoričarka umetnosti, Milica Ilić, direktorka Kulturno-prosvetnog centra Petrovac na Mlavi, govorila je o umetničkom aspektu Veljkovićevih slika, sa osvrtom na stil, estetiku i metod nastajanja umetničkih dela, da bi se na samom kraju okupljenima obratio i sam umetnik, koji je goste pozdravio i pozvao ih da pogledaju izložbu.

Svi zainteresovani ljubitelji umetnosti imaćе priliku da slike pogledaju tokom juna i jula, svakog radnog dana i subotom. U petrovačkoj galeriji „Krug“ izloženo je 25 apstraktnih slika, koje je mlаdi umetnik uradio tehnikom akril na platnu.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *